SPORTPALEIS BETAALT TICKETS GEANNULEERDE CONCERT JUSTIN BIEBER TERUG: WAT MET TICKETSWAP-KOPERS? 

Foto: © Alexander Ballekens

De Canadese zanger Justin Bieber (29) kondigde op 28 februari 2023 aan dat hij zijn Justice World Tour annuleert. Dat liet Biebers management weten aan concertorganisator Greenhouse Talent. De annulatie betekent ook dat Biebers concerten in het Sportpaleis in Antwerpen op 20 en 21 maart 2023 niet doorgaan. “Ticketkopers ontvangen automatisch een terugbetaling van de tickets”, zegt Greenhouse TalentMaar volgens Ticketswap hebben ook fans die een ticket kochten via het platform recht op een compensatie.

Ticketswap is een platform waar je tickets voor concerten, festivals en sportwedstrijden tweedehands kan kopen en verkopen. Op Twitter waren enkele fans, die een ticket konden bemachtigen via Ticketswap, bang dat ze hun geld niet meer zouden terugzien. Zij hebben, net als kopers bij de officiële organisator, ook recht op een terugbetaling.

Volgens de gebruiksvoorwaarden van Ticketswap waar kopers en verkopers mee akkoord moeten gaan, heeft de laatste koper van een ticket recht op de compensatie wanneer een concert geannuleerd wordt. “De bedoeling is dat deze vergoeding aan de koper wordt uitbetaald, omdat de koper, door het e-ticket via het platform te kopen, de eigenaar van het e-ticket is geworden”, klinkt het bij Ticketswap.

Verkopen via Secure Swap

Ticketswap maakt een onderscheid tussen tickets die verkocht worden via Secure Swap, waarbij de concertorganisator jou een nieuw ticket bezorgt, en tickets waar dat niet het geval is. “Wanneer een ticket via Secure Swap wordt verkocht, wordt het oorspronkelijke e-ticket onbruikbaar gemaakt en vervangen door een nieuw e-ticket op naam.” Dit betekent dat de organisatie de koper bij annulatie ook zelf contacteert om de terugbetaling te regelen. Het bedrag dat je als koper ontvangt, kan wel verschillen van het bedrag dat je betaalde voor je ticket. 

Voor tickets die zonder Secure Swap doorverkocht werden, ligt de verantwoordelijkheid bij de verkoper van het kaartje. Volgens de concertorganisator is hij nog steeds de eigenaar van het ticket. Volgens de gebruiksvoorwaarden van Ticketswap moet de verkoper de vergoeding van de organisator vragen en deze volgens de terugbetalingsvoorwaarden naar de koper doorstorten. Voor een geannuleerd evenement houdt dit in dat de verkoper de compensatie, binnen veertien dagen na ontvangst van de organisatie, moet overmaken aan de nieuwe eigenaar.

“Help, mijn evenement wordt uitgesteld.”

Als een evenement verplaatst wordt naar een moment waarop je als nieuwe eigenaar van het ticket niet vrij bent, heb je geen recht op een vergoeding. “Indien de koper niet langer van het ticket gebruik wenst te maken, kan deze besluiten om zijn tickets op het platform te verkopen.”

Alexander BALLEKENS

Een gedachte over “SPORTPALEIS BETAALT TICKETS GEANNULEERDE CONCERT JUSTIN BIEBER TERUG: WAT MET TICKETSWAP-KOPERS? 

Plaats een reactie